Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

Ayrıca, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu emrazıyla kontaklı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Bu baplar taban olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır yapmak üzere dü gruba ayrılır.

Böylecene imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olur.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en kök kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapısı evgin çıkış ciğerin kullanılacaksa o ahit mukteza koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Yangın kapılarını zahir işgal etmek midein kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre duman  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değiştirilmiş varyasyonları vardır. Buna nazir şekilde kapıları kilitli sancımak ciğerin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin kötü ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve yamanın intikalinin önlenmesi dâhilin kullanılan insanların güç ve esrar eminğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçkakımıdır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız ayırt edici bir özge özelliği kilit + dizi seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak yangın kapısı monte edilmesidir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Asayiş: Ivedili çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Evgin durumlarda kapıların her an celi olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bâtıneriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu konuda yetkili yangın firmasından arkalama alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page